Actueel

Back to work! Isabelle blikt terug op 2022

Deze week is alweer mijn eerste werkweek na mijn zwangerschapsverlof. Terug naar de wereld van warme koffie, muteknoppen en vervangbaar-zijn. Waar iedereen zijn sokken de hele dag lekker aanhoudt, kleren schoon blijven en ‘nee’ niet alleen begrepen maar doorgaans ook gerespecteerd wordt. Waar een werkdag begint én eindigt. Om daarna naar huis te gaan en mijn man en kindjes weer te zien. Heerlijk.

Ik kijk terug op een letterlijk en figuurlijk vruchtbaar 2022. Onze zoon werd in oktober gezond en wel geboren. En ons team bij Dr2 SOM groeide van 2 naar 5 omgevingsmanagers.

In juni startte René als mijn partner en mede-directeur bij Dr2 SOM. Als voormalig wethouder van Zwolle nam hij een bak aan bestuurlijke ervaring mee en dat was meteen een waardevolle toevoeging aan het team. We vullen elkaar goed aan. Mijn passie ligt bij de energietransitie en ik werk het liefst voor bedrijven die projecten realiseren die hierin het verschil gaan maken. René kent het spel ook goed van de andere kant: de overheid. Hij wil daarom ook graag andere overheden helpen bij het verkrijgen van steun voor hun beleidsvraagstukken en ruimtelijke opgaven. 

In augustus kwam Alex ons versterken. Hij is een veelzijdig en getalenteerd persoon met ervaring in de provinciale politiek. Hij koos voor Dr2 SOM omdat hij erin gelooft dat public affairs een belangrijk onderdeel is van omgevingsmanagement. In het huidige politieke klimaat is het niet alleen genoeg om bewoners goed te begrijpen, maar vooral ook lokale politici en bestuurders.  

Door het enthousiasme en brede netwerk van Alex, merkte ik dat Dr2 SOM op de radar kwam van andere gedreven talenten. In november namen wij afscheid van Edwar Holvast, die als omgevingsmanager bij Schiphol gaat werken. En mochten wij Babke Spronk als nieuwe junior omgevingsmanager verwelkomen. Zij is bezig met haar masterstudie waarin zij zich verder specialiseert in het Omgevingsrecht. Door haar ervaring in het notariaat blinkt zij uit in de verbinding leggen met de (soms ook terechte) ‘boze burger’. 

Deze groei is onder andere te danken aan de vele energietransitieprojecten van Shell. Na mijn eerste zwangerschapsverlof in 2021 begon ik daar als interim omgevingsmanager. Inmiddels werken wij met meerdere adviseurs aan toffe – maar ook complexe – projecten, zoals het groene waterstofproject NortH2 de groene energiehub GZI Next en Rijnland Aardwarmte. Ik ben enorm dankbaar voor de kans en het vertrouwen van Herman van der Meyden, die mij aan boord haalde. 

Ons team bruist van de ideeën voor 2023. Waar komt die inspiratie vandaan? De bestuurlijke ervaring in de publieke sector van René de Heer, de ervaring in conflict mediation van Alex Panhuizen en de kennis van het omgevingsrecht van Babke Spronk. Vanaf maart krijgen we bovendien een communicatie-expert erbij. Wie dat is blijft nog even een verrassing..

Benieuwd? Stay tuned.