Actueel

Vacature communicatieadviseur energietransitie

Wij hebben jou nodig! Want onze wereld verandert. De grote opgaven op het gebied van klimaat en energie hebben veel invloed op de leefomgeving van mensen. Wil jij bijdragen aan draagvlak voor de energietransitie? Communicatie- en participatietrajecten succesvol ontwikkelen en uitvoeren? Deel uitmaken van een groeiend bedrijf waar je de vrijheid hebt om je te ontwikkelen en je eigen tijd in te delen? Kom dan per direct werken als communicatieadviseur bij Dr2 Strategisch Omgevingsmanagement (Dr2 SOM)!   

Wat zijn je werkzaamheden?

Als communicatieadviseur werk jij voor verschillende opdrachtgevers aan projecten in de energietransitie. Je richt je op omgevingscommunicatie waarbij je te maken hebt met veel verschillende doelgroepen, van bewoners tot bestuurders en NGOs. Samen met onze senior omgevingsmanager stel je een communicatiestrategie op, die je vervolgens uitwerkt en uitvoert. Je klimt dagelijks in de pen om bijvoorbeeld een storyline uit te werken, een nieuwsbrief of persbericht te schrijven en brieven op te stellen en natuurlijk te adviseren welk middel het beste is om de verschillende doelgroepen te bereiken. Dat doe je bij ons op kantoor, maar vaak ook op detacheringsbasis, waardoor je onderdeel wordt van het projectteam bij de opdrachtgever.

Wie ben jij?

Jij bent een aanpakker die als geen ander weet hoe je communicatievraagstukken aanvliegt. Je bent creatief en hebt een vlotte pen. Open, sociaal, initiatiefrijk en vernieuwend zijn woorden die jou omschrijven.

Daarnaast heb je:

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 2 jaar ervaring als communicatieadviseur;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal;
 • Een goede beheersing van het Engels is een pré;
 • Affiniteit met de energietransitie is een pré.

Wie zijn wij?

Dr2 SOM helpt overheden, organisaties en bedrijven bij het creëren van draagvlak die impact hebben op de fysieke leefomgeving. Wij werken veel aan projecten in de energietransitie. Denk bijvoorbeeld grootschalige groene waterstofproject NortH2 en de groene energiehub GZI Next. En we gaan onze projectenportefeuille uitbreiden.

We zijn een snelgroeiend bureau; een jaar na oprichting werken we met vijf collega’s aan opdrachtgevers van Dr2 SOM. Je bent daarom onderdeel van een dynamisch team met een open bedrijfscultuur waar veel ruimte is voor eigen initiatief.

Dr2 SOM is onderdeel van het bredere Dr2 netwerk: een netwerk aan politiek en maatschappelijke adviesbureaus met kantoren over de hele wereld en meer dan 20 jaar ervaring. Hierdoor hebben we een team van ruim 50 enthousiaste collega’s. Daarom staan er regelmatig leuke activiteiten en borrels op de agenda.

Daarnaast krijg je bij ons:

 • Na een jaar uitzicht op een vast contract;
 • Een marktconform salaris en bonusregeling;
 • Parttime werken is mogelijk;
 • Een NS-Business card, telefoonvergoeding en laptop;
 • Volop doorgroeimogelijkheden;
 • De mogelijkheid om jouw werkweek flexibel in te delen, inclusief thuiswerken.

Interesse?

Ben jij enthousiast geworden om bij Dr2 SOM aan de slag te gaan? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar info@dr2.nl. Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met oprichter Isabelle van Rossum (i.van.rossum@dr2.nl)